aA
Sekmadienį Vokietijos užsienio reikalų ministerija visus savo šalies piliečius paragino kuo skubiau išvykti iš Irako ir pranešė, kad uždarys savo ambasadą Bagdade, kai šalyje nebeliks nė vieno vokiečio. "Irake esantys vokiečiai raginami nedelsiant palikti šalį", - teigiama užsienio reikalų ministerijos išplatintame pranešime.
Bagdadas
Bagdadas
© EPA-ELTA
Pasak užsienio reikalų ministerijos atstovės, Vokietijos ambasada bus skubiai uždaryta tuomet, kai iš šalies išvyks visi vokiečiai, ir kurį laiką neveiks. Ji sakė, kad Irake vis dar yra likę kiek mažiau nei 40 vokiečių, tarp jų ir keli žurnalistai.

Pastarąsias penkias savaites ministerija ragino Vokietijos piliečius ruoštis palikti šalį, o prieš dvi savaites išplatino perspėjimą atsisakyti kelionių į Iraką.

Ministerijos atstovė nenurodė jokios konkrečios priežasties, kodėl raginimas išvykti iš Irako paskelbtas būtent dabar, bet pabrėžė, kad Vokietijos vyriausybė ir toliau ieškos būdų, kaip taikiai sureguliuoti Irako krizę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.