aA
Pakistano pareigūnai rytiniame Lahoro mieste suėmė ir apklausė įtakingą tinklo "al Qaeda" narį ir logistikos ekspertą. JAV pareigūnai šį areštą laiko reikšmingu. Mokslus JAV baigęs Moroccanas Yasiras al-Jaziri (Morokanas Jasiras Džaziris) buvo suimtas šeštadienį vakare vykusio reido metu, o sekmadienį jis apklausai buvo nugabentas į Islamabadą.
Manoma, kad M.Y.al-Jaziri užsiėmė "al Qaeda" verslo operacijų ryšiais ir logistika, tačiau teroristinių operacijų ar išpuoliu jis nerengė.

"Jis yra svarbus, vienas pagrindinių "al Qaeda" narių, Vašingtone teigė vienas JAV pareigūnas.

M.Y.al-Jaziri buvo suimtas praėjus dviems savaitėms po to, kai Pakistano šiauriniame Ravalpindžio mieste buvo sulaikytas Khalidas Sheikhas Mohammedas (Chalidas Šeichas Mohamedas), laikomas trečiuoju pagal įtaką "al Qaeda" asmeniu, taip pat įtariamas rugsėjo 11-osios išpuolių rengimu.

M.Y.al-Jaziri sulaikytas praėjus vos dienai po to, kai Vašingtonas atšaukė po 1999-aisiais įvykdyto karinio perversmo Pakistanui įvestas sankcijas, leidžiant šaliai gauti daugiau kaip 250 mln. JAV dolerių (800 mln. litų) finansinę paramą.

Pakistanas, vienas svarbiausių JAV sąjungininkų kare su terorizmu, visoje šalyje suėmė daugiau kaip 400 "al Qaeda" ir talibų kovotojų ir daugumą jų perdavė JAV pareigūnams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.