aA
Penktadienį verslo lyderiai apkaltino Europos Sąjungos šalių vadovus nevykdant ekonominių reformų ir įspėjo, kad penkiolika valstybių vienijantis blokas gali neįgyvendinti savo tikslo iki 2010 metų tapti konkurencingiausia pasaulio ekonomika.
Euro monetos
Europos verslininkai savo kritiką išsakė tą pačią dieną, kurią Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis (Gerhardas Šrioderis) paskelbė apie socialinių išmokų mažinimą ir griežtų darbo rinkos taisyklių peržiūrėjimą.

Likus mažiau kaip savaitei iki ES valstybių vadovų ir finansų ministrų susitikimo, kuriame pareigūnai aptars prieš trejus metus iškeltą konkurencingumo tikslą, verslo lyderiai teigė, jog neatidėliotinų veiksmų būtinybę dar labiau padidino dabartinis ekonomikos sulėtėjimas.

"Būtinybę veikti sustiprino Europos ekonomikos sulėtėjimas, kadangi artimiausioje ateityje nematyti patikimų atsigavimo požymių, o verslo įmonių pasitikėjimas yra tikrai nedidelis. Akivaizdu, kad neigiamos įtakos taip pat turi dabartinė neaiški geopolitinė padėtis", - sakoma Europos verslo rūmų asociacijos "Eurochambers", žemyno mažmenininkus ir didmenininkus vienijančios "EuroCommerce", darbdavių bei smulkiųjų ir vidutinių įmonių organizacijos UEAPME ir darbdavius jungiančios UNICE bendrame pareiškime.

Šios verslininkų organizacijos paragino ES šalių vadovus šalinti biurokratines kliūtis, didinti darbo rinkos lankstumą, įstatymų ir rinkos priežiūros tvarkos pakeitimais skatinti tyrimus ir plėtrą bei įgyvendinti vidaus rinkos taisykles.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.