aA
Prezidento Rolando Pakso kvietimu ketvirtadienį vakare Prezidentūroje apsilankė buvęs vienas smarkiausių jo kritikų - Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) lyderis Vytautas Landsbergis.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
Per daugiau nei valandą trukusį susitikimą, V.Landsbergio teigimu, kalbėta apie tarptautinę padėtį ir krizę Irake.

"Mes labai paprastai ir dalykiškai pakalbėjome apie tarptautinius reikalus", - BNS sakė konservatorių lyderis. V.Landsbergis interviu BNS sakė teigiamai vertinąs R.Pakso požiūrį į tarptautinius reikalus.

Anksčiau konservatorių lyderis yra įvertinęs kaip "labai gerą" ir inauguracinę naujojo prezidento kalbą. Prezidento atstovo spaudai Rosvaldo Gorbačiovo teigimu, tai buvo "asmeninis susitikimas".

Pasak jo, prezidentui yra įdomi konservatorių lyderio "patirtis ir autoritetas". R.Paksas politinės karjeros laiptais pradėjo kilti būdamas TS(LK) nariu, kai 1997 metais pagal Konservatorių partijos sąrašą buvo išrinktas į Vilniaus miesto tarybą ir tapo sostinės meru.

1999 metų birželį jis tapo konservatorių vyriausybės vadovu, tačiau tų metų spalį iš šio posto atsistatydino, nepritardamas "Mažeikių naftos" privatizavimo sutarčiai su JAV bendrove "Williams International".

Sutartį rėmę konservatorių lyderiai tokius R.Pakso veiksmus įvertino kaip išdavystę. Praėjusių metų pabaigoje vykusios rinkimų kampanijos metu konservatoriai rėmė R.Pakso varžovą buvusį šalies vadovą Valdą Adamkų.

Konservatoriai prieš prezidento rinkimus ironizuodami siūlė paskelbti R.Paksą "šventuoju", o V.Landsbergis ragino telkti prieš jį "antifašistinį frontą". "Nereikia kapstytis po praeitį", - BNS sakė V.Landsbergis, priminus jam šiuos rinkimų kampanijos momentus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.