aA
Virš Pietų Irako patruliuojantys JAV ir britų karo lėktuvai ketvirtadienį atakavo irakiečių radarą, pranešė JAV kariškiai.
Aircraft
JAV ir Didžiajai Britanijai Persijos įlankos regione galimai invazijai į Iraką sutelkus daugiau kaip 250 tūkst. kareivių, JAV centrinė vadovybė pranešė, kad lėktuvai į mobilią irakiečių radaro sistemą, buvusią 426 km į pietvakarius nuo Bagdado, paleido tikslaus nutaikymo ginklus.

Pastarosiomis savaitėmis Vakarų lėktuvai suintensyvino atakas "neskraidymo zonose" virš Pietų ir Šiaurės Irako ir pradėjo atakuoti dar ir raketas, galinčias trukdyti planuojamos invazijos atveju.

Ankstesnė tokia ataka įvyko pirmadienį, kai Vakarų karo lėktuvai bombardavo mobilią radaro sistemą, buvusią maždaug 370 km į vakarus nuo Bagdado.

"Neskraidymo zonos" buvo paskelbtos po 1991 metų Persijos įlankos karo, kurdams Irako šiaurėje ir musulmonams šiitams Irako pietuose apsaugoti nuo Bagdado pajėgų. Irakas šių zonų nepripažįsta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.