aA
“Beatnik Mixman” programa leidžia jungti garsus ir išsaugoti rinkinius MP3 formatu.
Riboto naudojimo (shareware) programą “Mixman Studio”, kainuojančią beveik 80 litų ir užimančią apie 6 MB vietos diske, galima atsisiųsti iš “Beatnik” tinklalapio. Programa leidžia išsirinkti fragmentus iš saugomų garsų pavyzdžių, sujungti juos ir sukurti dainą pagal savo skonį.

Pagrindiniame programos lange yra dvi apskritos lentelės, kiekvienoje yra po aštuonis mažus taškus. Kiekvienas taškas gali būti susietas su atskiru muzikiniu garsu. Tai gali būti nuolat besikartojantis klavišiniu instrumentu grojamas fragmentas, būgno garsas ar netgi vienas kitas žodis. Pasirinkus norimą fragmentą programa parenka iš anksto nustatytą jo pasikartojimo dažnį, vadinamą bpm (“beats per minute”). Šokių muzikai galima šį dažnį padidinti, ramesnei – sumažinti.

Sukūrus dainą, ją galima išsaugoti MP3 arba “RealAudio” formatu. Licenzijuota programos versija taip pat leidžia dainas išsaugoti WAW arba “Windows Media” formatais. Gerokai daugiau funkcijų siūlo programa “Mixman Studio Pro”, kainuojanti beveik 360 litų.

Programa yra labai paprasta ir netgi šiek tiek primityvi, bet pradedantiems domėtis garsų derinimu kompiuteryje ji būtų puiki pagalbininkė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.