aA
Buvęs Liberalų frakcijos narys Pranas Vilkas oficialiai prisijungė prie Liberaldemokratų frakcijos, buvęs Jungtinės frakcijos narys Artūras Vazbys papildė Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos gretas.
A.Vazbys
A.Vazbys
© "Lietuvos žinios"
Apie tai buvo paskelbta ketvirtadienį Seimo plenariniame posėdyje. Pareiškimą palikti Liberalų frakciją ir papildyti liberalų demokratų gretas trečiadienį parašęs P.Vilkas aiškino nepritariąs liberalų, centristų ir moderniųjų krikščionių demokratų jungimuisi.

Dėl tokių pačių motyvų pas konservatorius pasitraukė ir A.Vazbys. Pastarasis tikriausiai taps Tėvynės sąjungoje kuriamos Krikščioniškos demokratijos frakcijos vadovu. Liberaldemokratų ir Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos dabar turės po devynis narius.

Liberaldemokratų gretos sumažėjo, iš Seimo pasitraukus prezidentu tapusiam Rolandui Paksui bei jo patarėjais į Prezidentūrą išėjusiems dirbti Alvydui Medalinskui ir Daliai Kutraitei-Giedraitienei.

Jiems pasitraukus iš Seimo, Liberaldemokratų frakcijos gretas anksčiau papildė buvęs Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijos ir mišrios Seimo narių grupės atstovas Jonas Čiulevičius.

Spaudos teigimu, liberaldemokratai prie jų prisijungti agituoja dar du NS frakcijos narius - Juozą Palionį ir Valerijų Simuliką.

Liberalų frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis pareiškė, kad P.Vilko išėjimas - didelė netektis frakcijai, mat jis buvo liberalų sudarytos šešėlinės Vyriausybės ūkio ministras.

Jungtinė ir liberalų frakcija šiuo metu turi 25 narius. Prie frakcijos kviečiami prisijungti ir du Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai.

Dėl prisijungimo prie Jungtinės ir liberalų frakcijos kol kas neapsisprendė buvęs Liberalų frakcijos narys Algimantas Matulevičius.

Jungtinę ir liberalų frakciją sudarė dvidešimt liberalų, trys centristai ir du modernieji krikščionys demokratai. Gegužės pabaigoje minėtų partijų atstovai ketina susijungti į vieną partiją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.