aA
Irako atstovas Jungtinėse Tautose (JT) antradienį pažadėjo teikti visokeriopą paramą tarptautiniams inspektoriams ir paragino tarptautinę bendriją užkirsti kelią gresiančiam karui.
Muhammedas Aldouri (Muhamedas Alduris) padarė šį pareiškimą prasidedant Neprisijungusiųjų judėjimo, vienijančio besivystančias šalis, dviejų dienų pasitarimui.

Anksčiau JT Saugumo Taryba davė suprasi, jog yra pasirengusi atsižvelgti į nuomonę valstybių, kurios nėra jos narės, priimdama tolesnius sprendimus.

"Irakas vėl patvirtina savo siekį sureguliuoti dabartinę krizę taikiomis priemonėmis, tokiomis kaip dialogas ir bendradarbiavimas", - sakė M.Aldouri, ragindamas 191 JT narę "užkirsti kelią katastrofai".

Jis taip pat pareiškė, jog Bagdadas neturi masinio naikinimo ginklo, ir apkaltino JAV mėginant panaudoti Saugumo Tarybos rezoliucijas ir JT inspekcijas "karui pradėti".

"Irakas priėmė strateginį sprendimą atsisakyti masinio naikinimo ginklų. Jeigu jis manytų, kad šis kelias neteisingas, nebendradarbiautų su JT inspekcijomis", - pridūrė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.