aA
Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Georgijus Mamedovas mano, jog paaštrėjusi Irako krizė nesutrukdys Valstybės Dūmai ratifikuoti Rusijos ir Amerikos sutartį dėl strateginių puolamųjų potencialų (SPP) mažinimo.
"Manau, sutartis bus ratifikuota, ir su Iraku susijusi padėtis tam neturės įtakos", - pareiškė G.Mamedovas "Pirmojo kanalo" ir "NTV" televizijos kompanijoms.

Ministro pavaduotojas išsakė nuomonę, kad įtempta padėtis pasaulyje ir su Iraku susiję įvykiai ne tik nesutrukdys ratifikuoti sutartį Valstybės Dūmoje, bet, priešingai, palengvins šį procesą.

Praėjusią savaitę JAV Senatas vienbalsiai ratifikavo SPP sutartį, kuri įpareigoja buvusias šaltojo karo priešininkes iki 2012 metų savo branduolinius arsenalus sumažinti iki 1,7-2,2 tūkst. kovinių galvučių. Abi šalys šiuo metu turi maždaug po 6 tūkst. kovinių galvučių.

"Dabar mes baigiame parengiamąjį darbą prieš pateikdami balsuoti šią sutartį Rusijos Federalinio Susirinkimo Valstybės Dūmoje. Mes tikimės sėkmės", - pareiškė G.Mamedovas.

"Mes neturime neribotų lėšų, kad galėtume jas skirti mūsų ginkluotosioms pajėgoms, taip pat ir strateginei branduolinei ginkluotei. Todėl mūsų interesais, ypač turint galvoje įtemptą tarptautinę padėtį, turėti tam tikras elgesio strateginėje srityje taisykles", - pabrėžė jis.

Rusijos ir Amerikos SPP sutartį pernai gegužę Maskvoje pasirašė abiejų šalių prezidentai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.