aA
JAV karinių oro pajėgų strateginis žvalgybinis lėktuvas U-2S skrido virš Gruzijos teritorijos, pranešė antradienį šaltinis Gruzijos karo žinyboje.
Naikintuvas F-16
Naikintuvas F-16
"Dėl skrydžio Amerika ir Gruzija buvo susitarusios, tačiau apie jo tikslus nepranešama", - pažymėjo pašnekovas ir pridūrė, jog žvalgybos lėktuvas buvo pastebėtas kovo 7 dieną.

Rusijos kariškiai pareiškė, jog iš savo teritorijos kontroliavo Amerikos lėktuvo skrydį ir, norėdami užkirsti kelią galimam valstybės sienos pažeidimui, buvo pakėlę į orą du naikintuvus Su-27.

"U-2S skrydis buvo stebimas kovo 7 dieną nuo 11 val.10 min. iki 15 val. 40 min. (10.10-14.40 val. Lietuvos laiku) 18 tūkstančių metrų aukštyje, lėktuvas skrido 800 km per valandą greičiu", - pareiškė antradienį Rusijos karinių oro pajėgų spaudos tarnybos viršininkas pulkininkas Aleksandras Drobyševskis.

Pasak jo, iki "Rusijos valstybinės sienos buvo likę 30-35 km". Atstovas spaudai pranešė, kad "Rusijos naikintuvai skrido išilgai Rusijos sienos savo teritorijoje lygiagrečiai su U-2S". Nuotolis tarp lėktuvų buvo apie 100 kilometrų, sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.