aA
Generalinė prokuratūra pradėjo Vidmanto Kirklio etapavimo iš Prancūzijos procedūrą. Tai padaryta gavus Prancūzijos teisėsaugos pranešimą, kad teisinės pagalbos prašymui išduoti Lietuvai V. Kirklį nebeliko kliūčių.
V. Kirklys (g. 1959 m.) Panevėžyje 1996 m. įvykdė kriminalinius nusikaltimus. 1997 m. balandžio 17 d. jis buvo patrauktas kaltinamuoju baudžiamojoje byloje dėl nusikaltimų, kuriuos numato Baudžiamojo kodekso 273 str. 3 d., t. y. dėl turto prievartavimo, taip pat 105 str. 5 ir 12 p., t. y. dėl tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis.

1997 m. balandžio 18 d. Panevėžio miesto apylinkės teismas V. Kirkliui paskyrė kardomąją priemonę - kardomąjį kalinimą (suėmimą) ir paskelbė jo paiešką. V. Kirklys nuo Lietuvos teisingumo pasislėpė.

2002 m. sausio 14 d. Lietuvos kriminalinė policija informavo šalies Generalinę prokuratūrą, kad 2002-ųjų sausio 12 d. V. Kirklys buvo sulaikytas Prancūzijoje, Paryžiuje, už vagystę.

Generalinės prokuratūros atstovo spaudai teigimu, Generalinė prokuratūra teisinės pagalbos prašymą Prancūzijos teisingumo ministerijai išduoti Lietuvos pilietį V. Kirklį išsiuntė 2002 m. sausio 22 d.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.