aA
Nuo nevaisingumo gydyta 58 metų izraelietė Samira Elias (Samira Elijas) pagimdė dvynius, pranešė Izraelio medikai. Buvusi istorijos mokytoja, dabar pensininkė S.Elias yra seniausia Izraelio gimdyvė.
Nėščia moteris
Nėščia moteris
Iki šiol tokia buvo laikoma prieš kelerius metus pagimdžiusi moteris, kuriai tada buvo 53 metai.

"Gal ir esu seniausia gimdyvė Izraelyje, tačiau jaučiuosi kaip laimingiausia moteris pasaulyje", - S.Elias žodžius pirmadienį cituoja laikraštis "Yedioth Ahronoth".

2,375 kg berniukas Elias (Elijas) ir 2,155 kg mergaitė Solva pasaulį išvydo šeštadienį šalies šiaurėje esančio Naharijos miesto ligoninėje, po Cezario pjūvio operacijos. Dvynukai yra pirmieji moters vaikai.

S.Elias, kuri su savo vyru švedu gyvena Švedijoje, žurnalistams sakė, kad nuo nevaisingumo gydėsi Kipre, bet gimdyti grįžo į gimtąjį Izraelį, kad šalia galėtų būti jos šeima.

Guinnesso (Gineso) rekordų knygoje nurodoma, kad seniausia pagimdžiusi moteris yra italė, kuri 1994-aisiais būdama 63 metų amžiaus pagimdė berniuką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.