aA
Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA) nusprendė nesiųsti savo atstovų į Čečėniją stebėti referendumo dėl respublikos konstitucijos, pranešė pirmadienį ETPA pirmininko pavaduotojas, Rusijos Federacijos Tarybos tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Michailas Margelovas.
"ETPA biuras nusprendė nesiųsti stebėtojų į Čečėniją, nors Rusija, Ukraina, Lenkija, Azerbaidžanas ir Turkija pritarė šiai idėjai, - sakė M.Margelovas. - Tam įtakos turėjo ne politiniai sumetimai, o saugumo klausimai".

Pasak jo, "paties referendumo organizavimą biuras verta labai teigiamai, tikėdamasis, kad tai bus svarbus žingsnis siekiant politinėmis priemonėmis sureguliuoti padėtį".

Jis taip pat pažymėjo, jog "Europos parlamentarai neabejojo, kad jų saugumas būtų buvęs užtikrintas, bet mano neturį teisės stumti į pavojų Rusijos kareivius dėl savo saugumo".

Čečėnijoje referendumas dėl respublikos konstitucijos numatytas kovo 23 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.