aA
Iš amerikiečio, šiemet pelniusio tarptautinę šlovę ir gavusio 50 tūkst. dolerių už tai, jog rado dingusias JAV kino meno akademijos "Oskarų" statulėles, pavogta didžioji radybų premijos dalis.
Anot Los Andželo policijos atstovo, nepateikusio daugiau detalių, Willie Fulgearas, kovo mėnesį radęs į dėžę sukrautas statulėles parduotuvės kieme prie šiukšlių konteinerio, įteikė pareiškimą apie gegužės 15-birželio 1 dienomis įvykusią vagystę.

Telekompanija ABC tvirtina, jog vagys įsilaužė į prekyba metalo laužu besiverčiančio W.Fulgearo butą, šiam viešint Misisipėje.

Vagys, šiais duomenimis, išnešė daugiau kaip tonos svorio seifą su maždaug 40 tūkst. dolerių bei brangenybes.

Los Andžele vieno kambario bute gyvenantis W.Fulgearas pinigus gavo iš "Roadway Express Co." kompanijos, kurios vienam darbuotojui pareikšti kaltinimai dėl JAV kino meno akademijos apdovanojimų vagystės likus vos kelioms dienoms iki jų įteikimo.

Radėjas anksčiau sakė už premiją pirksiąs namą gimtojoje Misisipės valstijoje.

55 "Oskarai" dingo Los Andželo uoste netrukus po to, kai buvo atgabenti iš Čikagos.

Šis incidentas sukėlė pompastiškos šventės organizatorių sąmyšį bei prikaustė tarptautinės žiniasklaidos dėmesį.

Kovo 20 dieną W.Fulgearas vienos bakalėjinių prekių parduotuvėlės kieme rado 52 nedideles auksines statulėles.

Gegužės mėnesį prasidėjo sunkvežimio vairuotojo, kaltinamo "Oskarų" vagyste, teismas. 38 metų Lawrence'o Ledento advokatas tvirtina, kad kovo 20 dieną suimtas ir po to iš darbo "Roadway Express Co." išmestas jo klientas nevogė "Oskarų" - jis nuvažiavo su savo sunkvežimiu, nežinodamas, kad jame yra prestižiškiausi pasaulyje kino apdovanojimai.

"Lietuvos rytas"