aA
Dar trys serbų policininkai buvo sužeisti.

Pranešama, kad šeštadienį vakare Kosovo albanų kovotojai perėjo sieną ir surengė policijos patruliui pasalą, apšaudydami jį iš automatų bei apmėtydami granatomis.

Incidentas įvyko netoli Končuljo kaimo. Šiame rajone, kaip ir kaimyniniame Kosove, dauguma gyventojų yra etniniai albanai.

Per pastaruosius kelis mėnesius šiame kaime įvyko trys išpuoliai prieš policiją, pranešė nepriklausoma naujienų agentūra "Beta".

Vakarų diplomatai ir politikai kaltina Jugoslaviją, kad ji stiprina kariuomenę palei Kosovo sieną, siekdama įskiepyti baimę ir priversti pasitraukti etninius albanus. Jie įspėjo Belgradą, kad pasaulis nepakęs jokių bandymų dar labiau destabilizuoti šį regioną.

Tuo tarpu Belgradas teigia paprasčiausiai reaguojąs į sieną pažeidžiančių Kosovo albanų "terorizmą".

S. Miloševičiaus Socialistų partija pareiškė, jog pastarasis išpuolis dar kartą įrodo, kad NATO vadovaujamos Kosovo taikos palaikymo pajėgos (KFOR) ir JT vadovaujama Kosovo administracija remia albanų "teroristus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.