aA
Vienas Baltarusijos opozicijos lyderių Semionas Šareckis teigia, kad Lietuvos politikams seniai laikas nustoti pataikavus diktatoriškai Baltarusijos valdžiai.
"Su diktatoriumi taip nesielgiama, jam pirštas į burną nekišamas, nes jis iš karto apžioją ranką iki pat alkūnės", sakė S. Šareckis BNS korespondentui, komentuodamas didelės Minsko tarybos delegacijos viešnagę Vilniuje.

Pasak S. Šareckio, "visų šių vizitų tikslas - "kaip nors įteisinti nusikalstamą režimą Baltarusijoje".

Jau beveik metai, kai Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos paleistosios Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas S. Šareckis gyvena Vilniuje, baimindamasis dėl galimo susidorojimo savo šalyje. Kaip žinoma, Baltarusijoje be pėdsakų yra dingę keli opozicijos politikai.

Nepaisydama stiprėjančio Lietuvos spaudimo Baltarusijai dėl 1991 metų sausio 13-sios sąmokslininko Vladimiro Uschopčiko paskyrimo Baltarusijos gynybos viceministru, Vilniaus valdžia priima gausią Minsko delegaciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.