aA
Korporacija "F-Secure" išleido antivirusinę programinę įrangą, skirtą WAP protokolui. WAP (Wireless Application Protocol) protokolu su internetu susijungti naudojasi mobilieji telefonai ir kiti belaidžiai įrenginiai.
Korporacijos teigimu, "F-Secure Anti-Virus for WAP Gateways" yra pirmasis tokio tipo produktas. Jis turėtų apsaugoti belaidį ryšį, pervedimus bei elektroninę komerciją nuo naujų ir vis plintančių pavojų. Programa patikrina perduodamą turinį nuo virusų ir šiuos automatiškai išvalo.

"Neseniai įvykdytos kompiuterių piratų bei "denial-of-service" tipo atakos įrodo, jog nauji pavojai gali paplisti per kelias valandas", teigia "F-Secure Corporation" prezidentas Risto Siilasmaa. Jo teigimu, "dabar, kaip niekada anksčiau, svarbu iš anksto apsaugoti infrastruktūrą, kad kilus pavojui, su juo būtų galima greitai ir efektyviai kovoti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.