aA
Vagims Nyderlanduose pagrobus greitojo pašto pasaugų bendrovės automobilį, dingo ir jame buvusi lietuvių režisieriaus Audriaus Stonio filmo "Paskutinis vagonas" kopija.
Kaip BNS sakė A.Stonys, penktadienio vakarą jis buvo informuotas, kad pakeliui į Amsterdamo oro uostą penktadienį buvo pagrobtas bendrovės "FED EX" automobilis su visomis jame buvusiomis pašto siuntomis.

Tarp jų buvo A.Stonio filmo "Paskutinis vagonas" kopija. Ji buvo vežama iš neseniai pasibaigusio Tarptautinio Roterdamo kino festivalio į šiuo metu vykstantį Berlyno kino festivalį.

A.Stonys sakė, kad kol kas pagrobtasis automobilis nerastas, todėl filmo kopijos likimas neaiškus.

Režisierius apgailestavo, kad dingo vienintelė jo turėta reprezentacinė filmo kopija. Kita filmo "Paskutinis vagonas" kopija yra sugadinta, todėl retrospektyvoms netinkama.

A.Stonys tikisi, kad Roterdamo festivalio organizatoriai apmokės naujos filmo kopijos gamybą.

Filmo kopija aprausta nebuvo.

36-erių metų A.Stonys - vienas įdomiausių šiuolaikinių Lietuvos dokumentinių filmų režisierių. Jo filmai yra pelnę nemažai tarptautinių kino festivalių apdovanojimų: "Neregių žemė" gavo FELIX’ 92 prizą už geriausią Europos dokumentinį filmą, 1996 metais filmui "Antigravitacija" buvo skirti specialieji žiuri prizai Cote Court (Kot Kur) ir Saint-Denis (Sen-Deni) festivaliuose, "Skrajojimai mėlyname lauke" 1997 metais laimėjo Kino klubų asociacijos prizą Neubrandenburge.

Pernai lapkritį A.Stonio filmų retrospektyva buvo parodyta Briuselio dokumentinio kino festivalio metu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.