aA
Penktadienį Baltieji rūmai perspėjo "nesitaikstysią su jokiais iki paskutinės minutės žaidžiamais apgaulingais Irako vadovo Saddamo Husseino (Sadamo Huseino)) žaidimais" ir suabejojo privataus Jungtinių Tautų (JT) inspektorių pokalbio su Irako mokslininku verte.
White house
Jungtinių Valstijų prezidentas George W.Bushas (Džordžas V. Bušas) "labai aiškiai pasakė, kad žaidimas baigtas: mes nesitaikstysime su jokiais iki paskutinės minutės žaidžiamais apgaulingais žaidimais. Daugiau jokių apgavysčių ir išsižadėjimų, jokių atsisakymų ir klaidinimų", žurnalistams sakė atstovas Scottas McClellanas (Skotas Maklelanas).

Be to, S.McClellanas sumenkino pirmojo privataus JT inspektorių pokalbio su Irako mokslininku svarbą ir, remdamasis naujausiais pranešimais, pareiškė, kad apklaustasis yra ir Irako vyriausybės pareigūnas.

"Regis, vienintelis asmuo, kurį inspektoriai apklausė be prižiūrėtojo, pats yra prižiūrėtojas, - sakė atstovas. - Saddamas Husseinas nenusiginkluoja ir nerodo jokių ženklų, kad nusiginkluos".

JAV pareigūnai ilgą laiką primygtinai tvirtino, kad pokalbiai, kuriuose dalyvauja Irako pareigūnai, yra beverčiai, kadangi mokslininkai baiminasi, jog prieš juos ar jų šeimos narius gali būti imtasi represijų.

Irako nacionalinis monitoringo direktoratas, per kurį šalies vyriausybė palaiko ryšius su inspektoriais, biologą įvardijo kaip Sinaną Abdel Hassaną Mohi (Sinaną Abdel Hasaną Mohį). Naujienų pranešimuose skelbiama, kad mokslininkas dirbo minėtame centre.

G.W.Bushas trečiadienį kreipėsi į sąjungininkes, nenorinčias nuginkluoti Irako jėga, ir paragino jas nesileisti užliūliuojamoms neryžtingo Bagdado bendradarbiavimo, kuris nevyksta taip, kaip numato praėjusių metų lapkričio 8 dieną priimtas ultimatumas dėl nusiginklavimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.