aA
Latvijos Liaudies partijos atstovai Seime neturi vieningos nuomonės dėl šalies pozicijos karinio konflikto Irake klausimu, ir kai kurie jų kritiškai vertina su Seimu nesuderintus viešus prezidentės Vairos Vykės-Freibergos ir užsienio reikalų ministrės Sandros Kalnietės pasisakymus apie Latvijos paramą JAV karinėms operacijoms Irake.
Vaira Vykė-Freiberga
Vaira Vykė-Freiberga
Ketvirtadienį Seimo plenariniame posėdyje kai kurie Liaudies partijos ir susivienijimo "Už žmogaus teises vieningoje Latvijoje" deputatai pareiškė esą įsitikinę, kad valstybės pareigūnai be Seimo sutikimo neturėjo teisės reikšti oficialios Latvijos pozicijos.

Parlamentarų nuomone, Latvijos prezidentės ir Užsienio reikalų ministrės pareiškimai apie Latvijos paramą Jungtinėms Valstijoms yra "nesankcionuoti", todėl jie paprašė Seimo pirmininkės Ingridos Ūdrės ateityje neleisti pareigūnams daryti tokių pareiškimų, kol Latvijos parlamentas nesuformulavo aiškios pozicijos Irako klausimu.

Savo ruožtu I.Ūdrė pareiškė, kad "Latvija vykdo bendrą valstybinę politiką, kurios laikomasi".

Ji pažymėjo, kad "kiekvienas žmogus, taip pat ir valstybės pareigūnai, turi teisę reikšti savo nuomonę".

"Niekada nėra buvę, kad Latvijos prezidentė sakytų viena, užsienio reikalų ministrė - kita, o Seimas reikštų dar kitokią nuomonę", - sakė ji.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.