aA
Klausimas

Laba diena,

aš atsiprašau, aš ne mergina, bet moterišku klausimu... dėl savo draugės... (manau tai nieko blogo - juk dėl draugės rūpinuosi)...

Mano mergina pradėjo naujai vartoti kontraceptines tabletes "NOVYNETTE" kaip nurodyta instrukcijoje pirmąją mėnesinių dieną... trečiąją dieną mes (na taip išėjo) pasimylėjom. Ejakuliacija buvo tik vieną kartą, bet prezervatyvo nenaudojome. Taip išeina, jau buvo suvartotos 3 tabletės. Norėjau paklausti, ar galėjo ji pastoti ?

labai labai Jums ačiū...

su nekantrumu laukiu atsakymo...

Atsakymas

Jei jūsų mergina ir toliau sėkmingai vartos tabletes, gandrų šį kartą tikrai nesulauksite. Kitas patarimas: jeigu mylėjotės 3 dieną nuo kraujavimo pradžios, jeigu kraujavimas dar nepasibaigęs - reikėtų naudoti prezervatyvą. Ne dėl apsaugos nuo nėštumo, bet tokiomis dienomis jūsų moteriai, kuria taip rūpinatės, yra didesnis pavojus susirgti infekcinėmis - uždegiminėmis lyties organų ligomis. (Per mėnesinių dienas gimdos kaklelis yra praviras, todėl kelias mikroorganizmams, kurių yra ant varpos, sėkloje, makštyje, net jei jie nesukelia susirgimo ten, kur normaliai yra, - atviras į gimdą, kiaušintakius. Patekę į minėtus organus, šie mikroorganizmai gali sukelti rimtų susirgimų, kurių pasekmė gali būti net nevaisingumas).

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.