aA
Vienos vilnietės šeimoje nepilnamečių gyvenimo sąlygas tikrinusi inspektorė bute aptiko tris nelegaliai Lietuvoje gyvenančius Azerbaidžano piliečius.
Pasas
50 metų Jevauširas Humatovas ir 30 metų Ilgoras Seleimanovas uždaryti į Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Kartu su jais sulaikytai 46 metų azerbaidžanietei Sunbulai Malikovai paskirtas įpareigojimas iki vasario 10 dienos išvykti iš Lietuvos.

Kaip sakė įvykio aplinkybes tiriančios sostinės 2-ojo policijos komisariato pareigūnai, Azerbaidžano piliečiai buvo sulaikyti trečiadienį viename iš Elektrinės gatvės butų.

Pareigūno teigimu, Vilkpėdės mikrorajone dirbanti nepilnamečių reikalų inspektorė sužinojo, kad jos prižiūrimoje šeimoje, kurioje motina viena augina tris nepilnamečius vaikus, apsigyveno trys kaukaziečiai.

Informacija pasitvirtino - vilnietė iš tikrųjų buvo priglaudusi tris nelegalus. Pareigūnų teigimu, sulaikytieji vyrai į Lietuvos migracijos tarnybų akiratį pakliūna ne pirmąkart.

J.Humatovui dėl nuolatinio ir neteisėto Lietuvos valstybės sienos pažeidimo į šalį draudžiama atvykti iki 2006 metų, jo tautiečiui I.Seleimanovui - iki 2007 metų.

S.Malikova turėjo Lietuvos vizą, tačiau jos galiojimo laikas buvo pasibaigęs dar pernai rudenį. Pirmąkart Lietuvos teisėsaugininkams įkliuvusiai azerbaidžanietei dėl užsieniečių atvykimo, buvimo Lietuvos Respublikoje ir vykimo per ją tranzitu taisyklių pažeidimo skirtas įspėjimas.

Nelegalus priglaudusiai moteriai surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Už tokį teisės pažeidimą Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą nuo 1 tūkst. iki 2 tūkst. litų.

48 valandoms sulaikytų azerbaidžaniečių likimą spęs migracijos tarnyba. Nė vienas iš Azerbaidžano piliečių prieglobsčio Lietuvoje neprašė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.