aA
Vakar Panevėžio Savivaldybės administratorius Vytautas Steponas Buterlevičius už žodį "fuflo" atsiprašė kultūros darbuotojų, sakydamas, kad jų, besidarbuojančių miesto naudai, nenorėjo įžeisti.
Į skubiai sukviestą miesto Savivaldybės administratoriaus V.S.Buterlevičiaus susitikimą su kultūros projektus nagrinėjančia darbo grupe bandė patekti ir "Panevėžio balso" dienraščio korespondetė. Tačiau Savivaldybės administracijos vadovas griežtai pasipriešino ir tarstelėjo:

- Jūs, žurnalistai, rašot kas nereikia. Mes dabar kalbėsim apie tai, kas reikia.

Vėliau jis klaustelėjo, ar žinom, ką reiškia žodis "fuflo". Sužinojęs, kad ne, išsamiai paaiškino:

- Aš dar kartą kartoju - šis žodis reiškia "niekalas". Ar supratot, "niekalas".

Pakalbintas po susitikimo su Savivaldybės administratoriumi Lėlių vežimo teatro vadovas Antanas Markuckis sakė, kad atomazga buvo graži. Pasak jo, administratorius atsiprašė visų kultūros darbuotojų. Jis sakė, kad tardamas šiuos žodžius nenorėjo įžeisti miesto labui besidarbuojančių menininkų.

A.Markuckis mano, kad nesusipratimas įvyko todėl, kad kultūros įstaigos nežino tikslios įstaigų finansavimo sumos. Apytikrė suma jiems pasakoma, ir vadovaujantis tais skaičiais reikia suformuoti įstaigos biudžetą.

Pasak Lėlių vežimo teatro vadovo, ne visi projektai yra parengti idealiai ir ne visus juos reikia finansuoti. Tačiau jis mano, kad visos bėdos prasideda tada, kai ne visai skaidriai yra dalinamos biudžeto lėšos ir ne visais skaičiais jie, kultūrininkai, disponuoja.

Kaltinti ką nors oficialiai jis nenorėjo, tačiau prasitarė, kad Lėlių vežimo teatras 2002 metais išgyveno labai sunkiai. Jis nenorėtų, kad taip tektų gyventi ir šiemet.

Dienraščiui Savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėja Dalia Meškauskienė sakė, kad ji parašė miesto merui Visvaldui Matkevičiui tarnybinį pranešimą, kuriame aiškinama, kiek lėšų reikia, kad normaliai dirbtų miesto kultūros įstaigos.

Pasak jos, mesti kaltinimai jai, kad kultūros darbuotojų surašyti projektai - niekiniai, yra neteisingi. Ji, prieš pateikdama projektus darbo grupei, susipažįsta su jais visais.

"Šiais metais norėdamos gauti finansavimą kultūros įstaigos parengė 118 projektų, su jais aš susipažinau. Jie nėra niekiniai. Kai kurie jų yra nebaigti ruošti, tačiau aš su visais jais susipažinau ir manau, kad rengėjai teisingai užpildė specialiąją projekto paraišką", - kalbėjo skyriaus vedėja apie kultūrininkų projektus.

***

Vakar mūsų dienraščiui vienas žymus rašytojas taip aiškino žodžio "fuflo" reikšmę:

- Kalinių žargonu, jei kalbama apie žmogų, jis reiškia, kad žmogus nevertas pasitikėjimo arba garsėja blogais poelgiais. Jei norima apibūdinti ką nors, jo reikšmė - netikras daiktas, niekalas.