aA
Kauno senamiestyje, netoli Nemuno, gyvenantis vyras, užvakar vaikščiodamas pakrante ties Santakos gatve, keliose vietose krūmuose pastebėjo besimėtančias kruvinas gulbių liekanas, dar tolėliau, prie pat upės kranto - rusenantį laužą.
Šioje vietoje kasmet žiemoja keliasdešimt gulbių bei kelis kartus didesnis ančių būrys. Ne tik savaitgaliais, bet ir šiokiadieniais pašerti patiklių paukščių ateina ne viena dešimtis kauniečių. Išvydęs kraupų vaizdą kaunietis nedelsdamas apie tai pranešė policijai, o pareigūnai jam patarė skambinti į Lietuvos gyvūnų globos draugiją (LGGD).

„Skubėkite prie Nemuno, ten išbadėję valkatos žudo ir krūmuose kepa gulbes", - draugijos atstovui pranešė susijaudinės kaunietis.

Netrukus į nurodytą vietą atskubėjęs LGGD sekretorius Benas Noreikis nusikaltimo vykdytojų jau neberado. Spėjama, kad šioje vietoje valkatos gulbes žudė ir kepė jau ne pirmą dieną. Iš pradžių buvo manoma, kad čia buvo nugalabyta viena gulbė nebylė, tačiau B.Noreikis, panaršęs po pakrantės krūmus, rado penkis sparnus, vieną galvą ir dvi nupeštas krūtines.

Išvydęs šį vaizdą, pasipiktinęs kaunietis skardą nusviedė į vandenį. Iš rastos vienos gulbės galvos gyvūnų globotojas nustatė, kad tai - maždaug trejų metų patelė. Krūmuose išmėtytas gulbių liekanas B.Noreikis surinkęs įmetė į Nemuną.

„Jas sules kirai ir kiti paukščiai, tegul jos baigia savo kelią kaip natūralioje gamtoje", - sakė B.Noreikis. Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą už nemedžiojamų paukščių nužudymą baudžiama laisvės atėmimu iki vienerių metų arba bauda.

"Lietuvos rytas"