aA
NATO generalinis sekretorius George'as Robertsonas (Džordžas Robertsonas) trečiadienį sumenkino pareiškimus, esą Jungtinių Valstijų sąjungininkės nesutaria Irako klausimu, ir pareikalavo, kad Bagdadas nedelsdamas atsisakytų visų jo turimų masinio naikinimo ginklų.
George Robertson
George Robertson
Tačiau G. Robertsonas atsisakė komentuoti JAV valstybės sekretoriaus Colino Powello (Kolino Pauelo) kalbą Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryboje Niujorke teigdamas, jog dar neturėjo laiko su ja geriau susipažinti.

C.Powellas pateikė įrodymų apie Irako tariamai slepiamus masinio naikinimo ginklus ir jo ryšius su tarptautinėmis teroristų organizacijomis.

"Jokio nesutarimo nėra. NATO ir Europos Sąjunga vieningai sutaria, kad Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) neturi kitos išeities, tik paklusti (JT rezoliucijos) reikalavimams ir nusiginkluoti", - sakė G.Robertsonas žurnalistams po susitikimo su ES užsienio politikos koordinatoriumi Javieru Solana (Chavjeru Solana), kuris taip atsisakė komentuoti C.Powello kalbą.

"Jis (Saddamas Husseinas) dar turi laiko tai padaryti", - pridūrė NATO generalinis sekretorius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.