aA
Panevėžio policijos pareigūnai antradienį operatyviai sulaikė du įtariamuosius mašinos vagyste. Tądien Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojų dalis gavo pranešimą, kad A.Jakšto gatvėje pavogtas automobilis "VW Passat". Žmonės matė, kad netoli įvykio vietos stovėjo įtartinas automobilis "Audi 80".
Vagis
Ši informacija buvo perduota visiems mieste dirbusiems policijos ekipažams.

Kelių policijos ekipažas, važiuodamas Marijonų gatve, pastebėjo minėtą automobilį ir pradėjo persekioti.

Automobilis bandė pasislėpti šioje gatvėje įsikūrusio prekybos centro "Panevėžio bičiulis" kieme.

Kelių policininkai pamatė, kaip iš "Audi 80" iššoko keleivis ir pasileido bėgti, tačiau Nevėžio gatvėje kelių policininkas kartu su apsaugos organizavimo tarnybos ekipažo pareigūnais bėglį sulaikė.

Anot Panevėžio miesto VPK pranešimo, a utomobilio "Audi 80" vairuotojas, 29 metų Edvinas Gladkauskas, bei 26 metų Remigijus Petrulis sulaikyti dviem paroms.

Ketvirtadienį bus kreiptasi į teismą dėl kardomojo suėmimo skyrimo. Dėl vagystės iškelta baudžiamoji byla. Vyksta tyrimas.

Pas R.Petrulį pareigūnai rado savadarbį prietaisą automobilių apsaugos signalizacijoms išjungti.

Pasak specialistų, šiuo prietaisu nesunkiai galima išjungti tokias signalizacijas, kaip GNOM, EUROSEK ir kitas.

Policijos pareigūnų teigimu, jei bandant įjungti automobilio signalizaciją ji neveikia, tai dar nereiškia, kad ji sugedo - gali būti, kad vagys derina signalizacijos sistemos išjungimo prietaisą.

Policija tokiu atveju pataria vairuotojams pastebėti, ar jų neseka kita autotransporto priemonė, pavažiuoti į kitą vietą ir pakartotinai bandyti įjungti automobilio signalizaciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.