aA
Klausimas

Laba diena, aš lankiausi pas jus. Jūs man rekomendavote Kleraderm kosmetiką. Aš ją įsigijau, naudoju jau apie 3-4 sav. Dar jūs man patarėte atlikti procedūras su D'arsenvaliu. Man nuėjus į šalia namų esantį kosmetologijos kabinetą, kosmetologė man pasakė, kad man būtinai reikia daryti odos valymą. Na, jei reikia, tai reikia. Padarė man veido valymą ir pridūrė, kad Kleraderm priemonės, kurias aš vartoju, yra per "silpnos", man reikia rimtesnių tepaliukų.

Ta kosmetologė man pardavė: kaukę, kurios sudėtyje yra ichtiolas, spuogus uždeginantį skystį, kažkokį kremą ir dar vieną skystį. Tai va, 3 sav. naudoju tas priemones ir iš jūsų nupirktą Kleraderm prausimosi skystį ir toniką (kitų Kleraderm priemonių atsisakiau, pakeisdama naujomis priemonėmis) visa kita nupirkta iš kitos kosmetologės.

3 kartus lankiausi pas tą kosmetologę ir ji man vis daro įvairias kaukes ir sakė, kad po kelių apsilankymų ir vėl darys veido valymą. Aš pastebėjau pagerėjimą. Skausmingų spuogų sumažėjo (spuoguota kakta). Beje, aš pasidariau kraujo, šlapimo tyrimus - rezultatai geri. Šiandien lankiausi pas gydytoją dermatologę. Ji man patarė atsisakyti kosmetologės paslaugų, teigdama, kad kosmetologai išvalo tik paviršių. Sakė, kad tie veido valymai tik dar labiau užteršia. Man išrašė tepalą.

Jūs net neįsivaizduojate, kokia aš pasimetusi. Trys specialistai - 3 skirtingos nuomonės. Prašau Jūsų patarimo. Beje, man 17 metų.

ačiū

Atsakymas

Miela skaitytoja,

negalima blaškytis tarp specialistų, turite pasitikėti vienu iš jų ir nelaukti, kad spuogai išnyks per savaitę ar dvi. "KLERADERM" kremą, kuris reguliuoja riebalines liaukas, reikia naudoti kasdien ryte/vakare ne mažiau kaip pusę metų, po mėn. tik prasideda gerėjimo procesas. KLERADERM siūlau, nes jis nesausina odos ir naudojant šį produktą nebus šalutiniu reiškinių, kaip naudojant stipriai sausinančias priemones (po to lieka dėmės, nes stipriai nudeginama oda).

Dėl gydytojos nuomones, kad veido valymai tik dar labiau užteršia, nesutinku, bet nesu šalininkė dažnų mechaninių valymų. Mano nuomone, tai labai priklauso nuo odos, bet šiaip šią procedūrą rekomenduoju atlikti kelis kartus per metus. Jeigu nepasiūlyčiau veido valymo Jums, tai mano nuomone, spuogai pas Jus ne dėl užterštos odos, bet vidiniai - hormoniniai, nuo stresų ir pan. Kadangi Jūs nepasitikite mano, kaip specialistės nuomone, aš negaliu Jums padėti. Jūs pati turite pasirinkti vieną iš specialistų ir toliau tęsti gydymą pagal jo nurodymus, ir tik po pusmečio, jeigu pagerėjimo nematote, ieškokite pagalbos kitur.

Sėkmės, Andrėja

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.