aA
Vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis trečiadienį Policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui pavedė spręsti Policijos profesinės sąjungos atstovų keliamas problemas ir nuolat informuoti ministerijos vadovybę apie rezultatus.
Juozas Bernatonis
Juozas Bernatonis
© DELFI
Kaip skelbta, J.Bernatonis paskutinę sausio dieną susitiko su vidaus reikalų sistemos statutinių institucijų profsąjungų atstovais ir aptarė padėtį policijos komisariatuose, situaciją pasienio rinktinėse ir užkardose, priešgaisrinėse apsaugos gelbėjimo tarnybose, kitose sistemos įstaigose.

Minėtame susitikime profsąjungų atstovai stebėjosi, kodėl šiais metais, padidėjus vidaus reikalų sistemos finansavimui, kai kuriuose teritoriniuose policijos komisariatuose mažinami pareigūnų atlyginimai, nemokami teisės aktais nustatyti priedai už tarnybą švenčių dienomis bei nakties metu. Profesinių sąjungų atstovai atkreipė ministro dėmesį į tai, kad policijos įstaigose mažėja eilinių policijos pareigūnų pareigybių, bet nemažėja, o kai kur net daugėja, komisarų.

Policijos profsąjungos vadovas Artūras Černiauskas Vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos vardu trečiadienį išplatino kreipimąsi į išrinktąjį prezidentą Rolandą Paksą, Seimo pirmininką Artūrą Paulauską ir premjerą Algirdą Brazauską, kuriame atkreipė dėmesį į eilinių policininkų darbo užmokesčio bei visos Lietuvos policijai skirtų biudžeto lėšų panaudojimo problemas.

"Darbo užmokestis yra ne tik pareigūno, bet ir jo šeimos materialinės bei socialinės gerovės pagrindas. Nestabili finansinė pareigūnų padėtis tikrai nepadės nusikaltimo prevencijos, išaiškinamumo bei visuomenės saugumo gerinimui", - rašoma kreipimesi.

Daugiau nei penkis tūkstančius sistemos darbuotojų vienijančios Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinės profesinės sąjungos vardu A.Černiauskas prašo valstybės vadovų imtis neatidėliotinų priemonių, kurios sustabdytų "vidaus reikalų sistemos žlugdymą, leistų eiliniam pareigūnui atlikti savo pareigas nebijant rytdienos, kad visuomenė galėtų būti saugi".

Kaip trečiadienį pranešė vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Leonas Minkevičius, vidaus reikalų sistemos profesinių sąjungų atstovų minimos problemos labiausiai aktualios Policijos departamentui, todėl šias problemas spręsti ministras J.Bernatonis įpareigojo policijos vadovą.

Pranešime taip pat teigiama, kad kai kurie profsąjungų atstovų nuogąstavimai, ministro manymu, yra nepagrįsti arba atskirose policijos įstaigose nesilaikoma Valstybės tarnybos įstatymo nuostatų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.