aA
Didžiosios Britanijos premjeras Tony Blairas (Tonis Bleras) trečiadienį sakė, kad jo šalis bus pasirengusi pradėti karą su Iraku ir be antrosios Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijos, jei nuolatinės Saugumo Tarybos narės "kaprizingai" vetuos šį dokumentą.
Tony Blair
Kalbėdamas parlamente T.Blairas pabrėžė, kad Britanija bus pasirengusi pradėti karinius veiksmus, jei "bus aišku, kad Irakas iš esmės pažeidė (rezoliuciją), tačiau kažkas dėl tam tikros priežasties padarys tai, ką aš galėčiau pavadinti neracionaliu, kaprizingu veto teisės panaudojimu".

Penkiolikos narių JT Saugumo Taryboje veto teisę turi penkios nuolatinės narės - Didžioji Britanija, Kinija, Prancūzija, Rusija ir Jungtinės Valstijos.

Premjeras taip pat sakė, jog yra "visiškai akivaizdu", kad Irakas vis dar turi masinio naikinimo ginklų.

"Manau, mūsų masinio naikinimo ginklų byla iš tiesų yra labai, labai aiški. Visiškai akivaizdu, kad (Irako prezidentas) Saddamas jų (ginklų) turi", - sakė T.Blairas.

"Jungtinės Tautos sakė, kad jis turi jų atsisakyti. Šiuo metu jis jų dar neatsisakė", - pridūrė jis.

Be to, Britanijos vyriausybės vadovas sakė, kad egzistuoja "nenuginčijami" ryšiai tarp Irako režimo ir Osamos bin Ladeno vadovaujamo teroristų tinklo "al Qaeda".

"Tarp prezidento Saddamo Husseino režimo ir "al Qaeda" egzistuoja nenuginčijami ryšiai, - sakė T.Blairas. - Kokie jie glaudūs, belieka tik spėlioti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.