aA
Šiandien, vasario 5 dieną, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas dalyvavo Vilniaus miesto Vyriausiojo policijos komisariato išplėstiniame operatyviniame pasitarime. Jame A. Zuokas pakvietė sostinės policiją dar aktyviau dirbti kartu su miesto savivaldybės tarnybomis, kad Vilnius taptų saugiu miestu, pranešė Vilniaus savivaldybė.
A.Zuokas
A.Zuokas
© ELTA
Meras paragino iš esmės keisti policijos pareigūnų požiūrį į nusikaltimus ir teisėtvarkos pažeidimus mieste. „Požiūris, kad apiplėšimai, vagystės, priekabiavimas gatvėse ar viešas girtavimas yra nereikšmingi ir neišvengiami, turi keistis. Jam pakeisti nereikia papildomų pinigų ir ypatingų lėšų – tereikia aiškaus suvokimo, kad smulkūs nusikaltėliai dažnai pereina prie didesnių ir sunkesnių nusikaltimų. Todėl į visus tokius atvejus būtina reaguoti. Reikia užkirsti kelią didesniems nusižengimams. Tam būtina gera valia ir daugiau dėmesio žmogui. Siūlau mums visiems, o visų pirma sostinės policijai, vadovautis principu APP: atsakomybė – paslaugumas – profesionalumas“,- sakė A. Zuokas.

Meras atkreipė dėmesį į Vilniaus miestui aktualias problemas ir pasiūlė konkrečius būdus joms spręsti. Vienas didžiausių narkomanijos židinių mūsų mieste yra čigonų taboras. Būtina bendromis miesto ir policijos jėgomis kas savaitę rengti po kelis reidus į taborą. O jei to nepakaks, įsteigti ten budėtojų postą, kad būtų sudarytos kuo nepatogesnės sąlygos narkotikų gamybai ir platinimui.

Kalbėdamas apie kelių policijos darbą A. Zuokas pabrėžė, kad „policijos pareigūnai turėtų padėti greičio matavimo prietaisus į seifus ir išeiti budėti į gatves“. Šiuo metu miestas planuoja įsigyti tris stacionarius greičio matavimo prietaisus, kurie fiksuos greičio pažeidėjus Vilniuje. Tuo tarpu policijos pareigūnai galės visą dėmesį skirti tiesioginiam tikslui – dirbti ten, kur reikia užtikrinti žmonių saugumą.

Pasak apklausos duomenų, net 75 proc. vilniečių jaučiasi nesaugūs savo mieste. Vilniaus meras A. Zuokas pabrėžė, kad policija yra vienas svarbiausių šio saugumo garantų. Jei pavyks pakeisti žmonių elgesį gatvėse, viešose vietose, ne tik sumažės nusikaltimų skaičius, bet ir pagerės vilniečių gyvenimo kokybė. „Automobilių dydis ar pečių plotis nesuteikia daugiau laisvės ir teisę nesilaikyti įstatymų,“ – sakė A. Zuokas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.