aA
Nepaisydama Vyriausybės nurodymų taupyti, Seimo kanceliarija rengiasi remontuoti parlamento rūmus, viešbučius ir dvi Seimo poilsines.
Nors konservatorių Vyriausybė, paskelbusi taupymo vajų, įpareigojo visas biudžetines organizacijas šiais metais įstaigose nepradėti jokių remonto darbų, Seimo kanceliarija pasiryžusi parlamento rūmų ir kai kurių kitų pastatų remontui išleisti beveik milijoną litų.

Be Seimo rūmų, bus remontuojamas ir du parlamentarams skirti viešbučiai Vilniuje bei dvi Seimo poilsinės - Palangoje ir Švenčionių rajono Tetervinės kaime. Šiems darbams ketinama skirti apie 900 tūkst. litų.

Ši suma yra maždaug 50 proc. didesnė už Seimo išlaidas remontams pernai, kai valdžia dar nebuvo raginama gyventi taupymo režimu.

Tai, kad Seimo kanceliarija pažeis Vyriausybės nurodymą nepradėti jokių remonto darbų šiais metais, buvo užprogramuota, nes šie remontams skirti 900 tūkst. litų buvo įtraukti į šiųmetinę Seimo išlaidų sąmatą.

Apie remonto planus teigė nieko negirdėję nei Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Arvydas Vidžiūnas, nei Seimo Pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė.

Tačiau Seimo kanceliarijos vyresnysis inžinierius Arvydas Švedas patvirtino, kad planų remontuoti pastatus esama, tik dar neaišku, kiek pinigų šiems darbams skirs Finansų ministerija ir ar apskritai skirs.

Vienas remontuotinų objektų - Seimo narių viešbutis sostinės Gedimino prospekte. Paklaustas, kodėl pinigų reikia ir vos prieš kelerius metus pradėtam naudoti pastatui, A.Švedas teigė, kad į kai kuriuos butus, po Seimo rinkimų rudenį išvykus dabartiniams jų šeimininkams, naujieji nuomininkai tikriausiai nenorės kelti kojos.

Iš viso šių metų valstybės biudžete Seimo nariams ir aparatui išlaikyti numatyta skirti beveik 56 mln. litų - maždaug dviem trečdaliais daugiau negu pernai. Tvirtinant biudžetą valdžios atstovai aiškino, esą išlaidos apie 20 mln. litų padidėja dėl to, kad rudenį po rinkimų naujajame parlamente nebedirbsiantiems Seimo nariams teks mokėti išeitines kompensacijas.

Visoms savo išlaidoms šiais metais Kultūros ministerija gavo tik 16 mln. litų daugiau.