aA
Vakar buvo demaskuotas būrelis Panevėžio rajono Raguvos vidurinės mokyklos septintokų, kurie linksminosi skambindami nemokamu policijos numeriu.
Vaikai, mobilusis telefonas
Panevėžio rajono policijos komisariato pareigūnams beveik mėnesį kėlė rūpestį paauglių telefono skambučiai. Mobiliuoju telefonu paskambinę į policijos budėtojų dalį, vaikai skundėsi, kad mokykloje yra mušami, net prievartaujami.

Skambindavo ir berniukai, ir mergaitės. Kai kurie jų teigė įsimylėję policijos pareigūnus, dėl to žadėjo nusižudyti šokdami nuo tilto. Dažniausiai pokalbiai baigdavosi keiksmažodžiais. Pareigūnų klausinėjami apie patirtą smurtą, vaikai išsiduodavo, kad kalba netiesą. Policijos budėtojai girdėdavo, kaip kitame laido gale tariamasi, ką atsakyti į pateiktus klausimus.

Per valandą - 10 skambučių

„Reikėjo matyti, kaip šie skambučiai trukdė pareigūnų darbui. Jie prasidėdavo 8 val. ryto ir baigdavosi kitą rytą. Ypač melagingi skambučiai buvo suintensyvėję per pastarąsias kelias savaites", - sakė Panevėžio rajono policijos vadovas Sergejus Smirnovas.

Komisaro teigimu, neretai dėl vaikų žaidimų budėtojams negalėdavo prisiskambinti į tikrą bėdą patekę Panevėžio rajono gyventojai.

Kartais per valandą pasitaikydavo nuo 6 iki 10 melagingų vaikų skambučių, adresuotų budėtojams. Visi pokalbiai buvo įrašinėjami. Neseniai policijos pareigūnai kreipėsi į rajono mokyklų vadovus, prašydami pagalbos. Mokyklų direktoriams buvo leista pasiklausyti pokalbių įrašų.

Mokytojai pažino balsus

Vakar nepilnamečių reikalų inspektoriai, pasiėmę įrašus, išvažiavo į rajono mokyklas. Raguvos vidurinės mokyklos pedagogai iš padarytų pokalbių įrašų atpažino kai kuriuos savo mokinius. „Mes ne iš karto apsisprendėme, kaip elgtis, kad neišgąsdintume vaikų. Iš pradžių nieko neklausinėjome, tik leidome pasiklausyti ir jiems. Iš reakcijos supratome, kuris kaltas, kuris - ne. Vėliau šie mūsų spėjimai pasitvirtino", - sakė viena inspektorė.

"Lietuvos rytas"