aA
Keturi Europos Parlamento nariai trečiadienį atvyks iš Briuselio į Londoną įteikti Aslano Maschadovo atstovui Achmedui Zakajevui simbolinio Europos Laisvės paso. Tai pranešė radijo stotis "Echo Moskvy".
Taip Europarlamento nariai, atstovaujantys Didžiajai Britanijai, Prancūzijai ir Italijai, ketina pareikšti paramą čečėnų tautai, "Aslanui Zakajevui, kaip teisėtam prezidento ir Čečėnijos liaudies atstovui", taip pat pritarti pastangoms užtikrinti taiką ir užbaigti karą Čečėnijoje.

Žiniasklaidos duomenimis, simbolinio paso įteikimo ceremonijoje, kuri įvyks Europarlaento Londono biure, ketina dalyvauti Europos socialistų partijos grupės narys britas Glynas Fordas (Glinas Fordas), nepriklausomų narių grupės atstovas italas Olivier Dupuis (Olivjė Diupiuji) ir du prancūzų europarlamentarai - Europos kairiųjų jungtinei konfederalinei grupei-Šiaurės žaliesiems kariesiems atstovaujantis Fode Sylla (Fodė Sila) ir Europos žaliųjų grupei-Europos laisvajam aljansui priklausantis Danielis Marcas Cohn-Benditas (Danielis Markas Kon-Benditas).

Kaip jau pranešta, Londono magistrato teisme sausio 31 dieną pradėtas nagrinėti A.Zakajevo perdavimo Rusijai klausimas. Per posėdį gynėjai ir kaltintojai paprašė dviejų savaičių, kad galėtų pasirengti procesui.

A.Zakajevas pagal užstatą paliktas laisvėje. Jo pasas, kaip ir anksčiau, laikomas policijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.