aA
Klausimas

Sveiki,

Norėčiau sužinoti kokios makiažo spalvos man derėtų, kaip išryškinti pliusus ir paslėpti minusus? Mano akys šiek tiek užkritusios, kaip reikėtų jas dažyti, lūpos plonos, nosis riesta?

Kokią kosmetiką patartumėt naudoti mišriai veido odai? Aš naudoju Clarins mišriai odai: kremą Total Turnaraund, tos pačios firmos losjoną, paakių kremą bei pienelį, tačiau oda sausėja. Taip pat naudoju DSD purvo kaukę.

Pridedu nuotrauką.
Adriana

Atsakymas

Visų pirma norėčiau Jums pasiūlyti pakeisti plaukų spalvą. Toks pasiūlymas visada kvepia rizika, bet kuo ilgiau žiūriu į Jūsų veidą, tuo aiškiau matau, kad Jūs galėtumėte būti ryški, graži, temperamentinga “ispanė”, “italė”. Jokiu būdu nenoriu, kad suprastumėte, kad “lietuvė” – tai negražu. Tiesiog “lietuvė”, “italė”, taip visažistų kalba vadinami tipažai (politikų kalba, tai visai kas kita).

Perėjimas iš šviesios spalvos į tamsią yra gana rizikingas, nes tamsi spalva, tradiciškai galvojant, gali “sendinti”, bet tai būna ne visada. Žinau atvejų, kai atsitinka atvirkščiai. Nebūtina dažyti plaukus juoda spalva. Manau, kad Jums tiktų ruda šokolado spalva su ryškio vario ar raudonos spalvos sruogom.

Apie užkritusių vokų dažymą aš jau rašiau – paskaitykite. Jūsų lūpos nėra plonos. Jos labai gražios formos, tiesiog, kad atrodytų putlesnės dažykite šviesesniais tonais, naudokite blizgesį, perlamutrą (nedažykite tamsia spalva – tai mažina lūpas). Reikia sutvarkyti antakius. Forma jų gera, tik trūksta specialisto rankų. Su nosim – viskas tvarkoje (tai kas nepatinka, patamsinkite tamsesnės spalvos pudra).

Oda sausėja, nes dabar žiema. Šildomas radiatoriais, kondicionieriais oras traukia iš odos drėgmę. Žiemą prasčiau dirba riebalinių liaukų sistema. Žiemą oda keičia savo tipą – pakyla vienu lygiu aukštyn. Jeigu Jūsų oda mišraus tipo – tai žiemą tampa sausa (jei būtų riebaus tipo, taptų mišri ir t.t.). Todėl žiemą naudokite jums patinkančios firmos kremus, tik ne mišriai, o sausai odai. Tai kremai su natūraliais augaliniais aliejais. Rekomenduoju LUMENE VITAMIN + ADVANCED C-ENERGY. Šis kremas yra Europos kremų nuo raukšlių konkurso nugalėtojas. Jis puikiai drėkina, maitina. Jo sudėtyje yra tekšių sėklų aliejaus. DSD purvo kaukes naudokite ne dažniau nei 2 kartai per savaitę.

Valė

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.