aA
Tel Avivo teismas nurodė Yassero Arafato (Jasiro Arafato) Palestiniečių savivaldai sumokėti Izraelio autobusų kompanijai "Egged" 10 mln. JAV dolerių (32 mln. litų) kompensaciją už prarastas pajamas, kurias kompanija galėjo gauti, jei palestiniečių kovotojai nebūtų rengę išpuolių autobusuose, antradienį sakė šaltiniai teisme.
Yasser Arafat
Yasser Arafat
Bylą Y.Arafato administracijai "Egged" iškėlė prieš tris mėnesius. Prieš dvejus metus ir keturis mėnesius prasidėjus palestiniečių sukilimui kompanijos keleivių skaičius sumažėjo 15-20 proc., ir "Egged" vadovai teigia, kad taip atsitiko dėl 53 išpuolių prieš autobusus, kurių 20 įvykdė kovotojai savižudžiai.

Teismas patenkino ieškinį ir taip pat nurodė Palestiniečių savivaldai apmokėti teismo išlaidas - 20 tūkst. JAV dolerių.

Kompanijos prašymu, 10 mln. JAV dolerių kompensacija turi būti sumokėta iš palestiniečių fondų, kuriuos Izraelis "įšaldė" 2000-ųjų rugsėjo mėnesį prasidėjus palestiniečių sukilimui.

Palestiniečių tarptautinio bendradarbiavimo ministras Nabilas Shaathas (Nabilas Šaatas) yra sakęs, kad tuose fonduose yra 1,5 mlrd. JAV dolerių ir kad didžiąją šių pinigų dalį sudaro mokesčiai už palestiniečių prekes, gabenamas per Izraelio uostus.

Palestiniečių ministras Saebas Erakatas (Saibas Erekatas) sakė, kad teismo sprendimas yra "labai pavojingas" ir nurodė, kad Palestiniečių savivaldos teisės departamentas rengs atsaką.

"Tai absoliučiai politinis sprendimas. Izraelio vyriausybė nori iššvaistyti palestiniečių pinigus, kuriuos yra sulaikiusi. Tai labai pavojingas sprendimas", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.