aA
Kaip pranešė Seimo Nuosaikiųjų (konservatorių) frakcijos atstovas spaudai Albinas Pilipauskas, pirmadienio pavakarę frakcijos nariai susitiko su finansų ministru Vytautu Dudėnu, švietimo ir mokslo ministru Kornelijumi Pleteliu bei kitais minėtųjų ministerijų vadovais.
Anot pranešimo, susitikime dalyvavęs finansų viceministras Edmundas Žilevičius pažadėjo, kad Finansų ministerija išnagrinės galimybę suteikti papildomas neprocentines paskolas toms savivaldybėms, kurios akivaizdžiai gauna mažiau lėšų, nei numatyta plane.

Nuosaikiųjų frakcijos nuomone, Vyriausybė turi užtikrinti, kad biudžetinių įstaigų darbuotojams atlyginimai būtų išmokami laiku.

Anot pranešimo, jei elementarios finansinės drausmės nesilaiko valstybė, sunku tikėtis, kad nebus vengiama mokėti darbo užmokestį laiku ir privačiame sektoriuje.

A. Pilipausko pranešimu, posėdyje negrinėtos priežastys, kodėl sutriko atlyginimų išmokėjimas mokytojams, atsirado ir toliau auga kreditoriniai valstybės ir savivaldybių įsiskolinimai.

Posėdyje dalyvavęs finansų ministras Vytautas Dudėnas teigė, kad mokyklų finansavimas stringa dėl sumažėjusių biudžeto pajamų.

Anot pranešimo, ministras pripažino, kad dalį pajamų biudžetas praranda dėl kontrabandos, nesurenkamų akcizų, finansinės atsakomybės stokos bei mokesčių administravimo problemų.

Nuosaikieji konservatoriai taip pat kritikavo Švietimo ir mokslo ministerijos "nepagrįstus, kai kur mechaniškai iš viršaus priimamus sprendimus" dėl dalies vidurinių mokyklų reorganizavimo į dešimtmetes mokyklas, "kas savaime realiai lėšų nesutaupys".

BNS