aA
Baigiantis darbą Europos Komisijos Plėtros direktorato Lietuvos poskyrio vadovas Andersas Henrikssonas tikisi, kad per gegužės 11 dieną vyksiantį referendumą Lietuva balsuos už stojimą į Europos Sąjungą (ES).
Anders Henriksson
Anders Henriksson
© ELTA
"Norėčiau paraginti Lietuvos gyventojus, kad jie nepatingėtų ateiti balsuoti, neliktų pasyvūs", - BNS sakė A.Henrikssonas.

Pirmadienį vakare Vyriausybės rūmuose A.Henrikssonas susitiko su Lietuvos premjeru Algirdu Brazausku. Vyriausybės vadovas padėkojo A.Henrikssonui už bendradarbiavimą derybų dėl narystės ES metu.

"Pono Henriksono darbą vertinu labai teigiamai, ypatingai, kad buvo sprendžiami patys sunkiausi klausimai", - BNS teigė A.Brazauskas

A.Brazauskas informavo svečią, kad Lietuva intensyviai rengiasi sutarties pasirašymui ir jos ratifikavimui, taip pat gegužės 11 dieną įvyksiančiam referendumui.

Anot A.Henrikssono, derėtų sutikti, jog Europos Komisijai, ES valstybėms narėms ir Lietuvai pavyko rasti "tikrai palankius sprendimus Lietuvai".

Todėl, A.Henrikssono nuomone, belieka "tikėtis, kad Lietuvos gyventojai sugebės įžvelgti palankią šių sprendimų pusę".

Europos Komisijos atstovas drauge pripažino, kad kai kuriuose Lietuvos ir ES suderėtuose stojimo derybų skyriuose yra techninių klausimų, "kuruos žmonėms sunku suvokti".

A.Henrikssonas pažadėjo Europos Komisijos vardu paramą Lietuvos Vyriausybei aiškinant Lietuvos gyventojams derybų rezultatus bei kitus stojimo aspektus.

Tačiau jis atsisakė prognozuoti gegužės 11 dieną Lietuvoje vyksiančio referendumo dėl stojimo į ES rezultatus.

A.Henrikssonas nuo vasario vidurio skiriamas Europos Komisijos direktoriumi Vystymo departamente.

Kad referendumas įvyktų, jame turi dalyvauti daugiau kaip 50 proc. rinkėjų. Kad Lietuva pritartų stojimui į ES, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip trečdalis visų rinkimų teisę turinčių gyventojų - apie 900 tūkst. rinkėjų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.