aA
Indonezijos policija pirmadienį pranešė suėmusi vyrą, kuris gali būti regioninio islamistų tinklo "Jemaah Islamiyah" lyderis Singapūre. Suimtasis Masas Slametas ketino užgrobti lėktuvus Bankoke bei Singapūre ir juos sudaužyti, sakė nacionalinės policijos generalinis komisaras Erwinas Mappasengas.
Singapūro pilietis M.Slametas sekmadienį vakare buvo suimtas autobuse. Areštas įvykdytas Tandžung Pinango miestelyje, kuris yra Riau provincijoje, Sumatros saloje.

E.Mappasengas pareiškė, kad Indonezijos policija "gavo skubų Interpolo pranešimą, susijusį su juo ir ketinimais užgrobti lėktuvus Bankoke bei Singapūre, kur jis turėjo juos sudaužyti".

Pasak E.Mappasengo, prieš mėnesį Singapūro policija pranešė jo biurui, kad M.Slametas lankosi Indonezijoje.

Policijos seklių vadovas E.Mappasengas sakė, kad M.Slametas atvyko į Indoneziją per Riau provincijoje esantį Dumajaus uostą, naudodamasis suklastotais pasu bei asmens identifikavimo kortele.

E.Mappasengas pareiškė, jog sekmadienį vakare M.Slametas turėjo susitikti su dviem nenustatytais singapūriečiais, o po to nuvykti į Centrinės Javos provinciją. Policijos vadovas nepaaiškino šios planuojamos M.Slameto kelionės tikslų.

Policijos teigia, kad "Jemaah Islamiyah" (JI) organizavo spalio 12 dieną įvykdytus teroristų sprogdinimus Indonezijos Balio saloje, per kuriuos žuvo daugiau kaip 190 žmonių.

Malaizija per pastaruosius pusantrų metų sulaikė daugiau kaip 70 įtariamų radikalių islamistų. Teigiama, kad daugelis jų yra JI nariai.

Singapūras yra suėmęs 31 įtariamą JI narį.

Įtariamas dvasinis JI lyderis Abu Bakaras Bashiras nuo praėjusių metų spalio 20 dienos yra sulaikytas Džakartoje. Jis kaltinamas dėl išdavystės ir prieš dvejus metus įvykdytos sprogdinimų serijos.

Policija teigia, kad Abu Bakaras Bashiras yra galimas įtariamasis dėl Balio saloje įvykdytų sprogdinimų.

JI siekia įsteigti islamo valstybę, kuri apimtų Indoneziją, Malaiziją, Pietų Filipinus, Brunėjų ir Singapūrą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.