aA
Siekdamos patenkinti augančias amerikiečių, norinčių įsigyti naminį gyvūną, gretas, Jungtinių Valstijų gyvūnų prieglaudos iš užsienio įsiveža benamių šunų. Kad Amerikoje sumažėtų tuščių būdų, benamiai šunys surinkinėjami atkampiausiose vietose, pavyzdžiui, Taivano tyruose. Kai kurios prieglaudos už vieno gyvulėlio atvežimą lupa iki 800 litų.
Šunys
Šunys
Viena Puerto Riko organizacijų laivu per pastaruosius septynerius metus į JAV atplukdė daugiau kaip 14 tūkst. benamių gyvūnų.

Besiverčiantys šia veikla teigia, kad jų misija - išgelbėti benamius šunis, nesvarbu, kur jie būtų rasti.

"Į JAV siunčiame daugiau (gyvūnų), nes ten didesnis jų pareikalavimas. Vos tik ten patekę, jie iš karto priglaudžiami", - sakė Puerto Riko fondo "Save a Sato" įkūrėja ir prezidentė Chantal Rosbles (Šantal Robles).

Tačiau Taftso universiteto gyvūnų centro darbuotojas Gary Patronekas (Garis Patronekas) įsitikinęs, kad esama rimtos grėsmės, jog kartu su iš užsienio įvežamais gyvūnais gali atkeliauti ir užkrečiamosios ligos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.