aA
Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas šeštadienį britų premjerui pareiškė, kad Rusija nori konstruktyvaus dialogo su Europos Sąjunga ir kitomis tarptautinėmis organizacijomis dėl krizės Gruzijoje. D. Medvedevas teigė, kad Rusija ragina „nešališkai pažvelgti“ į dabartinę Gruzijos vadovybę, ir laukia, kada galės pradėti „konstruktyvų dialogą su ES bei kitomis tarptautinėmis organizacijomis“.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas
© AFP/Scanpix
D. Medvedevas su Didžiosios Britanijos ministru pirmininku Gordonu Brownu kalbėjo telefonu. Pirmadienį Briuselyje prasideda neeilinis bendrijos vadovų susitikimas dėl Rusijos ir Gruzijos konflikto.

Telefoninis pokalbis įvyko Didžiosios Britanijos iniciatyva. Rusijos prezidentas tvirtino, kad Maskva visiškai vykdo šešių punktų Prancūzijos parengtą paliaubų planą.

Gruzijos parlamentas ketvirtadienį vienbalsiai balsavo už rezoliuciją dėl santykių nutraukimo su Rusija, kadangi ši pripažino separatistinių Gruzijos regionų nepriklausomybę. Komentuodama šią padėtį Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija tai pavadino Gruzijos vidaus reikalu, tačiau pridūrė, kad sprendimas visiškai suprantamas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.