aA
Gruzijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad nuo šeštadienio šalies pasienio kontrolės punktuose nebebus išduodamos vizos Rusijos piliečiams. Rusijos federacijos patarėjui-pasiuntiniui Gruzijoje įteiktoje notoje informuojama, kad nuo rugsėjo 8 dienos vizos Rusijos piliečiams bus išduodamos tik užsienyje esančiose Gruzijos diplomatinėse atstovybėse ir konsulinėse įstaigose.
Tbilisis
Tbilisis
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)
Iki šiol Rusijos Federacijos piliečiai galėjo gauti Gruzijos vizą Tbilisio aerouoste, sumokėję 20 dolerių (apie 47 Lt.).

Išvakarėse Tbilisis pareiškė nutraukiantis diplomatinius santykius su Rusijos federacija. Kaip žurnalistams teigė Gruzijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Grigolas Vašadze, „kaip Gruzijoje, taip ir Rusijos federacijoje neliks nei vieno diplomato“.

„Liks tik konsulai, vicekonsulai ir techninis personalas,“ – vardino G. Vašadze.

Gruzijos užsienio reikalų ministro pavaduotojo teigimu, Gruzijos interesus Rusijoje atstovaus viena iš pasiuntinybių kitoje valstybėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.