aA
NATO generalinis sekretorius George Robertsonas (Džordžas Robertsonas) neatmeta galimybės, kad "per du artimiausius dešimtmečius" gali būti apsvarstytas klausimas dėl Rusijos stojimo į Šiaurės Atlanto aljansą.
Tačiau "žinoma, kol kas ši problema nekyla", sakė G. Robertsonas Rusijos valstybinei televizijai RTR. Jo interviu buvo parodytas per sekmadieninę laidą "Zerkalo".

G. Robertsonas priminė plačiai nuskambėjusį Rusijos prezidento Vladimiro Putino atsakymą į klausimą apie Rusijos galimybes tapti NATO nare. "Kodėl gi ne", tada sakė V. Putinas. NATO vadovas taip pat pareiškė: "Jeigu jau apie tai kalbame, aš irgi galiu į šį klausimą atsakyti - kodėl gi ne?".

Pasakodamas apie ministrų lygio susitikimą, bendros nuolatinės NATO ir Rusijos tarybos susitikimą Florencijoje, G. Robertsonas pažymėjo, kad svarbiausia šių derybų tema buvo klausimai, susiję su Rusijos ir NATO santykiais.

"Manau, šios diskusijos buvo sėkmingos, bet tai nereiškia, kad mes dėl visko sutariame".

"Buvo keli aštrūs pareiškimai, bet tokių dalykų, galima sakyti, visad būna net ir šeimose. Mes laisvai aptarėme reikalus, ir galime pasakyti, kad esame vienos šeimos nariai - šeimos, kuriai rūpi saugumas", sakė G. Robertsonas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.