aA
Uraganas „Gustavas“ sustiprėjo ir virto trečios kategorijos audra, kuri šiuo metu artėja prie vakarinės Kubos dalies. Kubos civilinės saugos pajėgos įspėtos ir šiuo metu vykdo masinę gyventojų evakuacija žemesnėse pakrantės vietovėse, kur labiausiai tikėtinos purvo nuošliaužos ir potvyniai. „Gustavui“ praūžus pro Dominikos Respubliką, Haitį ir Jamaiką jau žuvo 71 žmogus, praneša BBC.
Karibuose siaučia tropinė audra „Gustavas“
Karibuose siaučia tropinė audra „Gustavas“
© AFP/Scanpix
Prognozuojama, kad savaitgalį, keliaudamas pro šiltuosius vandenis, jis gali virsti ketvirtos kategorijos audra ir pasiekti JAV krantus.

Kubos valdžios atstovai jau evakavo apie 60 tūkst. žmonių iš Pinar del Rio ir Isla de la Juventud bei mobilizavo medicinos ir gelbėtojų tarnybas, kurių gali prireikti praūžus uraganui.

Visi autobusai, traukinai į ir iš Havanos yra atidėti.

JAV Federalinė krizių valdymo agentūra mano, kad šį savaitgalį „dideliam skaičiui“ JAV gyventojų bus nurodyta palikti regioną. „Gustavas“ penktadienį iš tropinės audros tapo pirmos kategorijos uraganu, kurio vėjo greitis vietomis siekė 130 km/h.

Uraganas artėja prie JAV krantų, Naujajame Orleane šią savaitę palaidojus paskutiniąją prieš tris metus praūžusio ir miestą suniokojusio uragano „Katrina“ auką.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.