aA
Partija Tvarka ir teisingumas prašo Generalinės prokuratūros atlikti tyrimą dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos, jog elektros skirstymo bendrovė VST galėjo neteisėtai sukaupti beveik milijardą litų viršpelnio.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Partija trečiadienį pranešė, kad dėl galimai pažeisto visuomenės intereso į prokuratūrą kreipėsi Seimo frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

"Prašome ginant viešąjį interesą, įstatymų nustatyta tvarka atlikti tyrimą ir nustatyti, kas ir kokiomis aplinkybėmis sudarė galimybę sukaupti toki viršpelnį vienai įmonei. Tyrimo metu taip pat prašome nustatyti, ar visi šios įmonės veiksmai buvo teisėti, ar visos valstybės institucijos, tarp jų ir Valstybinė kainų ir konkurencijos komisija, tinkamai atliko savo pareigas", - sakoma pareiškime.

V. Mazuronio teigimu, situacija energetikos sektoriuje nustatant ir reguliuojant šilumos, dujų, vandens bei elektros kainas ir jų tiekimą reikalauja skubių sprendimų. "Ginčai tarp savivaldybių ir komisijos dėl šilumos kainų dydžio, kuris, šilumos tiekėjų ir komisijos skaičiavimais, būna gerokai didesnis, taip pat kelia pakankamai rimtų įtarimų, kad, panašiai kaip ir Vakarų skirstomuosiuose tinkluose, nepagrįsti viršpelniai gali būti kaupiami ir kitose energetikos įmonėse. Manau, kad tuos dalykus teisėsaugos institucijos turi išsiaiškinti", - sakė politikas.

ELTA primena, kad apie tai, jog elektros skirstymo bendrovė VST paslapčia galėjo kaupti pelną, kol jo iš įmonės rezervo "pritiksėjo" beveik milijardas litų, neseniai viešai prakalbo Valstybės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.