aA
Cchinvalyje vykusiame mitinge Pietų Osetijos prezidentas Eduardas Kokoity’as nepriklausomybės paskelbimo proga išgėrė iš molinio ąsočio 3 litrus raudono vyno.
Eduard Kokoity
Eduard Kokoity
© Reuters/Scanpix
Kaip iš Cchinvalio pranešė naujienų agentūros „Rosbalt-Jug“ korespondentas, išgėręs E. Kokoity’as pasakė: „Nelengva buvo, bet dėl jūsų viską padaryčiau.“ Į mitingą susirinkę žmonės audringai plojo, šūkavo, mojavo Rusijos ir Pietų Osetijos vėliavomis. Išgėrus vyno, E. Kokoity’ui atnešė tris gabalus pyrago.

Centrinėje Cchinvalio aikštėje vykstančiame mitinge, į kurį susirinko tūkstančiai žmonių, kalbėjo deputatai, dvasininkai, kariškiai, mokslininkai ir kiti garsūs Pietų Osetijos žmonės. Į mitingą atvyko ir daug kareivių, sužeistųjų, daug žmonių verkė.

Pietų Osetijos prezidentas E. Kokoity pasveikino susirinkusiuosius su pergale ir pavadino šią dieną „švente su ašaromis akyse“.

Mitingo pradžioje tylos minute buvo pagerbti kovoje už Pietų Osetijos nepriklausomybę žuvę rusai ir osetinai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.