aA
Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas greičiausiai bus įrašytas į partijos „Tvarka ir teisingumas“ (TT) kandidatų sąrašą artėjančiuose Seimo rinkimuose, o sėkmės atveju - iškeis mero postą į parlamentaro mandatą. DELFI šaltinių partijoje teigimu, išsipildžius tokiam scenarijui, partija į sostinės merus siūlytų savo pirmininko, savivaldybės tarybos nario Rolando Pakso kandidatūrą.
Rolandas Paksas partijos sąskrydyje
Rolandas Paksas partijos sąskrydyje
© DELFI
Nors pats J. Imbrasas žurnalistus nuolat tikina, kad mero pareigos Vilniaus savivaldybėje jam yra mielesnės už darbą parlamente, jis turėtų dalyvauti Seimo rinkimuose.

DELFI žiniomis, parlamentaro mandatų sieks visi šalies miestų ir rajonų merais išrinkti TT atstovai. Visi jie, išskyrus J. Imbrasą, bus iškelti vienmandatėse rinkimų apygardose.

„Surinkome pačią stipriausią komandą, žmones, jau apšilusius kojas politikoje“, - pirmadienį patvirtino TT pirmininkas R. Paksas.

Tačiau, jo teigimu, klausimas dėl J. Imbraso dalyvavimo rinkimuose dar neišspręstas.

Šaltinių teigimu, Vilniaus merui neturėtų būti daroma išimtis, išskyrus tai, kad jam nereikės kautis vienmandatėje apygardoje - J. Imbrasas „puoš“ partijos rinkimų sąrašą. Jis turėtų būti įrašytas pirmajame dešimtuke.

Paklaustas, ar sutiktų Vilniaus miesto savivaldybės mero poste pakeisti J. Imbrasą, R. Paksas DELFI prašė neskubinti įvykių. „Mano siekis yra tik vienas - rūmai S. Daukanto a. 3 (Prezidentūra - DELFI)“, - sakė TT lyderis.

Šaltinių partijoje teigimu, „tvarkiečiai“ ir po Seimo rinkimų nelinkę užleisti pozicijų Vilniaus mieste, o J. Imbrasui patekus į Seimą, TT frakcija sostinės savivaldybėje nerastų kitų kandidatų į mero postą, išskyrus R. Paksą. Tikimasi, kad jo kandidatūrai, tuo pat metu derantis dėl naujos Vyriausybės formavimo, pritars savivaldybės tarybos kadencijos pradžioje suformuotos koalicijos partneriai.

R. Paksas šiuo metu negali dalyvauti Seimo rinkimuose ar užimti kitų pareigų, kurias pradedant eiti reikia prisiekti valstybei.

DELFI žiniomis, todėl TT partijos sąraše pirmuoju bus įrašytas partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas Valentinas Mazuronis. Partijos tarybos sprendimu jis jau yra patvirtintas kandidatu į premjero postą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.