aA
"Be abejonės čia esama šmėklos. Daugybė žmonių tai matė, todėl nepaprastai įdomu, kaip viskas klostysis", laikraščiui "Saturday Guardian" sakė karališkųjų rūmų atstovė spaudai.

Temperatūros matavimo prietaisais ir fotoaparatais ginkluotos vaiduoklių medžiotojų komandos pasirengę apieškoti visus rūmus, kur buvo laikoma penktoji karaliaus Henriko VIII žmona Catherine Howard (Katerina Hovard) iki išvežimo į Londono Tauerį. Ji buvo antroji karaliaus sutuoktinė, kuriai buvo įvykdytas mirties nuosprendis.

Pasak Hertforširo universiteto dėstytojo Richardo Wisemano (Ričardo Vaizmeno), organizavusio šią akciją, manoma, kad prieš mirties bausmę, Catherine desperatiškai pabandė ištrūkti iš šių rūmų.

Mokslininkas rengiasi padaryti eilę terminio fono vaizdų, siekdamas nustatyti galimas "šaltas dėmes" ir kviečia turistus prisijungti prie karališkos "kraują stingdančios iškylos".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.