aA
Trečiadienį paskelbtos tarptautinės apklausos rezultatai parodė, kad jei būtų gaminamos vyriškos kontraceptinės tabletės, dauguma vyrų jas mielai vartotų, o moterys pasitikėtų savo partnerių rūpesčiu dėl lytinių santykių saugumo.
Žurnalo "Human Reproduction" vykdytos kampanijos metu buvo apklausta 4 000 vyrų ir moterų Edinburge, Šanchajuje, Honkonge bei Keiptaune ir net du trečdaliai apklaustųjų vyrų teigė, kad jie naudotų tokias tabletes.

"Dauguma vyrų pripažino, kad atsakomybė dėl kontracepcijos dabar yra per daug užkeliama ant moterų pečių," teigė Richardas Andersonas, Medicinos tyrimų tarybos Edinburge Reproduktyviosios biologijos skyriaus darbuotojas.

Nepaisant gausių teigiamų atsiliepimų, kai kurie vyrai visgi išreiškė savo susirūpinimą dėl galimo tablečių poveikio jų vyriškumui bei seksualiniam pasitenkinimui.

Tik 2% iš apklaustųjų moterų teigė, jog nepasitikėtų savo partneriais, vartojančiais tabletes. Prezervatyvai ir sterilizacija šiuo metu yra vienintelės vyrų kontracepcijos priemonės, tačiau mokslininkai teigia, kad per 5-10 metų rinkoje gali atsirasti ir vyriškos kontraceptinės tabletės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.