aA
Pareigūnai aiškinasi, ar sugyventinę žiauriai mušęs šiaulietis krito nuo jauno kaimyno rankos. Vėlų trečiadienio vakarą įsiplieskusios smurto bangos raminti atėjęs jaunuolis neapskaičiavo jėgos ir keliais smūgiais pasiuntė anapilin žiaurumu garsėjusį kaimyną. Šiaulių miesto pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žmogaus nužudymo.
Kumštis
Kumštis
© Corbis
Surinkta duomenų, kad viename daugiabutyje J.Basanavičiaus gatvėje lemtingas vakaras krypo tradicine linkme - išgertuvės, rietynės ir šūkavimai. Kaimynai sako, kad tai paprastai baigdavosi šiauliečio, 56-erių Petro N. smurto protrūkiu prieš sugyventinę pensininkę Valeriją Skrinskienę.

Nustatyta, kad moteriai pradėjus daužyti kumščiais sienas ir šauktis pagalbos, iš gretimo kambario atskubėjo kaimynė E.Š., vėliau ir jos sūnus - 22-ejų A.Š. Po kelių jaunuolio smūgių smurtautojas liovėsi priešintis ir sukniubo ant žemės. Ekspertai nustatinėja, ar mirtį lėmė A.Š. smūgiai, ar kokia nors liga.

Ryte susirinkę kaimynai užjautė ne žuvusįjį, bet jaunuolį, kuris netrukus buvo uždarytas į areštinę.

Anot minėto namo kaimynų, vaikinas buvo ramaus būdo, daug ir sunkiai dirbdavo. Viena kaimynė, kurios veidą taip pat puošė mėlynės, tikino, kad eis į teismą liudyti už suimtąjį: "Jis vaikas niekuo nekaltas - tik apgynė žiauriai mušamą moterį. Ji pas mane ketvirtą ryto verkdama atbėgo. Kad kas suskaičiuotų, kiek mėlynių ir peilio dūrių ant jos kūno paliko Petras".

Apie nužudytąjį kaimynai nieko gero negalėjo pasakyti. Jis esą nebuvo čia deklaravęs gyvenamosios vietos, maitindavosi bei girtaudavo iš sugyventinės pensijos ir nuolat ją mušdavo.