aA
Per tarptautinę operaciją Vilniuje sulaikyto sukarintos Airijos organizacijos „Tikroji Airijos respublikonų armija" (Real Irish Republican Army) lyderio brolio Michaelo Campbello draugė, kurią pareigūnai sulaikė Vilniuje ir įtaria ginklų ir šaudmenų įgijimu, paleista į laisvę. Ikiteisminį tyrimą atliekanti Vilniaus apygardos prokuratūra moteriai sušvelnino kardomąją priemonę ir leido laikinai išvykti į Airiją.
Michaelas Campbellas
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
28 metų Fiona Duffy buvo paleista, kai baigėsi jai skirtas kardomojo kalinimo laikas. Dėl jos suėmimo prokurorai nesikreipė į teismą, Airijos teroristo brolio bendražygei skyrė švelnesnę kardomąją priemonę. Moteriai įtarimai nėra panaikinti, Jeigu moteris neatvyktų į Lietuvoje vyksiantį teismo procesą, jai grėstų suėmimas.

Michaelas Campbellas
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Pagrindinio įtariamojo ginklų byloje M. Campbello prokurorai į laisvę nepaleido, teismas jam yra pratęsęs suėmimą.

Airijos pilietis M. Campbellas ir kartu su juo buvusi F. Duffy buvo sulaikyti sausį, kai Valstybės saugumo departamento bei Krašto apsaugos ministerijos specialiojo padalinio pareigūnai atliko tarptautinę antiteroristinę operaciją, kuria buvo siekiama užkirsti kelią nelegaliai ginklų bei sprogmenų apyvartai.

Operacijos metu pareigūnai Vilniuje sulaikė du Airijos piliečius, įtariamus pasikėsinimu įgyti Lietuvoje didelį kiekį šaunamųjų ginklų ir sprogmenų.

M. Campbellas buvo stebimas jau vykstant jam į Vilnių, kuriame jis buvo suvestas su netikru prekeiviu. Pogrindyje veikiantis policininkas galimam pirkėjui derybų metu parodė šaunamųjų ginklų komplektą, be to, jį domino sprogmenys.

Spėjama, kad ginklai buvo skirti atskilusiai Airijos respublikonų armijos grupuotei, kuriai vadovauja M. Campbello brolis Liamas.

Prieš ketverius metus M. Campbellas buvo atsidūręs „Real IRA" cigarečių kontrabandos, vertos milijonus eurų, tinklo centre. Jis suimtas po to, kai po sandėlių reidų Olandijoje ir Airijoje buvo atskleistas tarptautinis cigarečių kontrabandos tinklas

Didžioji kontrabandinių cigarečių dalis buvo skirta juodosioms Airijos ir šiaurės Airijos rinkoms. Vėliau išaiškėjo, kad kontrabandinės cigaretės imitavo „Super Kings" prekinio ženklo cigaretes.

Tada Olandijos teismas vyrą pripažino kaltu iš valstybės iždo apgaulės būdu per akcizo mokesčius pasisavinus 327 tūkst. eurų ir buvo nuteistas keturių mėnesių kalėjimo bausme.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.